Behandelingen 

Shiatsu behandelingen vinden plaats op een mat op de grond. Het is belangrijk om makkelijk zittende kleding aan te doen omdat er over kleding heen wordt gewerkt.

Voorafgaand aan de eerste shiatsu behandeling vindt er een intake plaats met als doel meer zicht te krijgen in klachten, gezondheid en leefgewoontes. Naar aanleiding hiervan wordt de behandeling gezamenlijk afgestemd op de klachten.

Tijdens de behandeling kunnen verschillende shiatsu technieken toegepast worden zoals cupping, moxa en chi nei tsang. 


Moxa

Moxa therapie is een waardevolle aanvulling op de shiatsu therapie. Het is een warmte therapie die verkregen wordt door kruiden boven de huid te verbranden. De warmte van de moxa therapie is zeer aangenaam waardoor de patiënt diep kan ontspannen. 


 Moxa wordt voornamelijk toegepast bij rug-, schouder- en knieklachten, tenniselleboog, diarree, spijsverteringsklachten, menstruatiepijn en bij stuitligging. Mocht u meer willen weten over moxa neem dan vrijblijvend contact op.

Cupping

De werking van cupping is krachtig. De huid wordt vacuüm gezogen, waardoor de doorbloeding gestimuleerd wordt. Hierdoor verminderen de pijnklachten.

Cupping wordt voornamelijk toegepast bij pijnlijke/vastzittende spieren, vermoeidheidsklachten, burn-out/stress, reuma, astma en hoofdpijn. Mocht u meer willen weten over cupping neem dan vrijblijvend contact op.  


Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang bestaat uit een diepe en intense massage van de buik. Stress en spanning kunnen zich vaak ongemerkt in het lichaam ophopen. Chi Nei Tsang is erop gericht blokkades op te heffen, wat vaak het gevolg is van emotionele/psychische klachten.
 
 Chi Nei Tsang is onder andere effectief bij spijsverteringsklachten, menstruatiepijn, verminderde energie en rugpijn. Mocht u meer willen weten over  Chi Nei Tsang neem dan vrijblijvend contact op.